woensdag 19 juni 2013

Berichten van wanorde 38

Een beetje kleur in het leven – De grauwgrijze gevels van winkels en banken op Louise, zone waar de rijken slenteren op zoek naar dingen om hun geld aan uit te geven, werden opgefleurd door een nachtelijke aanval: tientallen liters groene, oranje en blauwe verf werden ertegen geclasht. De winkels in kwestie bleven een dag lang gesloten. Laten we de vrede doorbreken die in de rijke wijken lijkt te heersen; laten we het imago van de winkelcentra waar het naar dood stinkt verpesten.

Toortsen van revolte – De dag na de revolte in de gevangenis van Sint-Gillis in Brussel werden in Mons op verschillende plaatsen voertuigen in brand gestoken. Eind mei werd in Charleroi een camion van een niet nader vernoemd bedrijf overgeleverd aan de lammen; een week later ging een bestelwagen van een bedrijf in rook op in Lanaken. De twee voertuigen werden beide totaal vernield.

Een explosie in de kerkerstilte – In Athene werd de wagen van de directrice van de centrale gevangenis voor haar woonst 's nachts opgeblazen. De dynamietaanval gebeurde na vele meerdere protesten in de Griekse gevangenissen, de invoering van een nieuw, zwaarder regime en de pesterijen en doorzoekingen in de cellen van opgesloten anarchistische kameraden. De aanval werd nadien opgeëist door anarchisten.

Solidariteit met de revolte in Turkije – In vele landen vonden solidariteitsacties plaats met de revolte in Turkije. In Berlijn gingen anarchisten en andere rebellen bijvoorbeeld bijna elke dag de straat op in wilde betoging om pamfletten te verdelen, spandoeken te ontplooien, kleine barricades op te werpen en politiepatrouilles aan te vallen.

Niet te missen! - De beruchte Maggie De Block, verantwoordelijk in de regering voor “Integratie en Migratie”, heeft een taart met crème en ketchup in het gezicht gekregen tijdens een publiek evenement op de Varkensmarkt (Brussel).